Inget ljus i tunneln..

En sån har jag, fast jag vet inte riktigt vad som händer och tur är väl det... men jag ska försöka påverka den på något sätt här inom en kort framtid, Arkitekt, Mäklare, Marknadsförare, Friskvårdskonsulent eller vad det nu blir?!. Har du en vacker idé om ett underskattat eller bara otroligt roligt yrke så berätta allt!. Att jobba som undersköterska funkar riktigt bra men är väl inte riktig det jag vill ägna mitt liv åt, inte heller åt att stå i Carlings-butik.. Men absolut schyssta knäck såhär när man inte har så mycket bättre för sig!.

Pokerproffs blir jag nog aldrig,  för idag gick jag minus 150.. :( Men jag är fortfarande klart + på kontot.. Fast det är inte riktigt summor som man kan leva på.. Tyvärr..

I övrigt har dagen gått till gräsklippning, tvätt, städ och vedplockning.. Men så får man lite föda för besväret..  Förresten, den som har en bra recept på chokaldpraliner eller övrigt med choklad kan ju posta det.. Chokladbagare ska jag bli när jag är gammal och livserfaren, men blir jag det idag kommer jag bara äta mig go, glad, rund... Och det här med att man blir lättare kär och allt som har med det att göra om man äter mörk choklad stämmer jävligt bra... så tryck i kommande drömdejt mängder mörkchoklad så löser sig allting! :D

Blev galet förälskad i Anton Chigurh spelad av Javier Bardem från "No country for old men" så jag visar honom för dom som missat denna sköna rulle! Förresten så fick han en Oscar för rollen, det blev en Oscar för bästa film, bästa regi och bästa manus efter förlaga.. Det säger sitt, och säger jag mitt förstår ni att den är sevärd!


Det blev fel, många fel....

Nya Batman filmen "The dark Night" innehåller visst en mängd missar och fel, roligt tycker jag.. " Ändrad hårfärg, försvunna ärr och magiskt uppdykande polisbilar", det är visst många som har för mycket fritid, dom som ser filmen om och om igen och letar fel, fast det är klart, är det flera miljoner som ser filmen så kan ju någon upptäckta det av en slump.. Men jag vinner hellre på lotto.. Och det är klart, den nya Indiana Jones innehöll 60 fel, vilket blir ca 0,5 fel/minut!!

Men det blir en film att se, en film tillängad Heath Ledgers på regissörens begäran. Stort och Fint.

Nåja, kollade på bröderna Coens "No country for old men" igårkväll, riktigt riktigt skön rulle men hur många fel innehöll den? Fråga inte mig, jag tänkte inte på några, mer än att man klarar lite mer, orkar lite mer, överlever lite mer i alla filmer.. Klart sevärd!!

Pokern igår då? slutade på +450 kronor....

Nationalteatern och Poker

Diggar lite Nationalteatern inför någon kommande helg.. Finns mycket bra fina sköna lugna vackra goa låtar på samlingsskivan.  Fredag nästa vecka blir det Live på hamnfesten i Arvika, ska bli störtskönt att få komma ut och se dom efter en massa år..

Pokerspelet står på +230 för tillfället.. Blir nog bara mer och mer och mer och mer och mer...



Dyrast i Världen

"Det är bara det att Aftonbladet inte kan hålla rätt på siffrorna. Sheryl Cooper är är cirka 52 och inte 32" en tacksam korrigering från Dwigt Fry angående åldern på Alice Coopers fru.. Anus på aftonbladet för sin felskrivning...

Läste på E24 om världens dyraste städer och slog fast att jag besökt 5 av topp 7..

1. Moskva - Stolichnaya för 40 kronor är väl inte dyrt?
2. Tokyo - Ej besökt
3. London - Beställer du en Chicken Burger med Cola och får 195 kronor så förstår ni själva..
4. Oslo - Hela Norge ÄR svindyrt!!
5. Seoul - Ingen aning
6. Hong-Kong - Dyrt för att vara en stad/land i Asien, men 50% billigare på elektronik emot Europa.
7. Köpenhamn - Dåligt minne, men säkert en dyr stad med billig alkohol.



Man skulle ha en rubrik också....

En dag full av arbete.. Springtur blev till vedkapnings som blev till papperspåskrift som blev till ännu mer vedarbete och en död mus som blev till bryggbyggande som blev till en pokerkväll som blev +/- 0.

Läste att Alice Cooper inte får operera näsan för sin 28 år yngre fru pga. näsans historia. Och det är sant, den näsan har nog sett allt en näsan kan se vilket är ingenting kom jag på nu.. Det har nog doftade på det ena och det andra. Skulle jag operera en kroppsdel skulle det nog vara den tån man har minst användnig utav. För i övrigt är jag nöjd med kroppen som den och och allt det innebär......

Men lägg aldrig näsan i blöt!!!

Go Mamma!.

Blev väckte av mina kära mor kvart i nio imorse. Hon ville ut och springa!?

Köpte biljett till Arvika Hamnfest igår, mest för Nationalteaterns underbara refräng, men lika bra att köra tvådagars och hinna med Uggla och Jensen när tåget ändå går..

Sen blev det lite kvällsfiske med 2 "storfiskare" som det kallas, frågan är vem som var storfiskare.. Det började med en liten liten abborre som inte visste ett skit, sen fick jag en lina och på denna linan satt det ett drag, detta drag tog jag och satte på min lina och helt plöstligt stod jag där med en öring någonstans på 2-3 kilo.. Lagom avudsjuka "storfiskar" kompisar hade jag då.. Sen såg vi en 8-10 taggad älg på hemvägen. En Go mig på det..

I övrigt gick pokerspelandet plus, en man drunknade och någon fick tatueringen borttogen med sax..

Springturen då?, över förväntan :D

Kalle Anka blir verkligt.

Någon som ska med till rymden? 2011 ska man som turist tydligen kunna fara och flyga där uppe i det svarata med avgång från Kiruna. Måste vara en rätt mäktig syn att se världen från en lite annorlnuda vinkel. oh gosh, bara spara pengar för billigt kan det inte vara.. Detta känns som en riktigt typisk Uppfinnar Jocke uppfinning



Kommer Holm se ribban?

Vilket jobb att åka jorden runt för att springa 100 meter och sedan åka vidare.. Stefan Holm åker till Peking för att hoppa över en stång, sen åker han hem till Kil. Alshammar åker dit för att simma 100 meter, Klüft för att leka i sandlådan och andra för att kasta lite boll.

Tänk va bra jag ändå har det, allt dom åker till Peking för att göra kan jag göra här hemma :)

Men denna bilden  oroar mig lite, inte för att  det är OS i peking utan mest för miljön.. Här i väst är det väldigt mycket miljötänk och visst är det bra, men det hjälper fan inte om dom håller på och släppa ut för oss därbortiöst. Men men, vi  bidrar väl ganska stark till det genom vår konsumtion utav varor tillverade världen över.. Nåja, för att göra allting lite gladare och trevligare kan jag  berätta att i Peking var det väldigt dålig luft redan när jag var där för 6 månader sedan, men jag har tagit en bild på den då icke klara OS-arenan och riktigt så förorentat som det är på aftonbladets bild var det inte i verkligheten.. Fast det går väl upp och ner..

OS Huvudarena i Peking Feb-08

Skägg är som hemorojder

56 132 fans på plats, vågen rullar på Ullevi och Maiden kliver på scenen. Det liknades vid konserten på stadion enligt aftonbladet, med ett extra tilllägg: "Bara lite mäktigare. Bara lite bättre. Bara fan så mycket större". Det säger nog allt, bilder finns antagligen på alla nyhetsnätsidor..

+ Den nakne mannen med sopkvast som klev upp på scen under förbandet Avenged sevenfold.
+ Fear of the Dark

Förresten, tyckte riktigt synd om en kort lite rund kille/man/gubbe som stod längst fram vid staketet och lagom till maiden blev bakknuffad till en position där han inte såg någonting..

Skägg är som hemorojder, man vet inte vad det är förrens man har haft det. Skillnaden är väl att har man skägg så vill man inte bli av med det.. Att folk ringer och klagar på rapport's Rickard Palm gör mig lite grinig på alla tråkiga jävlar där ute i Sverige.. Vill han ha mustasch måste han väl för i helvete ha mustasch!!, inte fan ska ni behöva ringa till SVT och klaga på det.. ska vi göra så att alla svenskar får ringa till varandra och klaga på varandras utseende.? Skulle det kännas bättre för alla jävla tråkiga svenskar som inte har så mycket bättre för sig än att klaga.. Nej, stå på dig Palm, folk är bara lite avundsjuka på att dom är lite mer misslyckade än dig..

Nästa: IRON MAIDEN

Sitter hemma, 20 mil från Ullevi i Göteborg där Iron Maiden spelar för ca 40 000 ikväll.. Troligtvis är det redan köer långa som Kinesiska muren. FAN.. Sitter och väntar på min chaufför som ska köra mig ner till Götet där jag helt enkelt får använda mig utav den fula trängelsteknik för att ta mig fram till en position där jag ändå ser någonting mer än en jävla massa händer..



Ska bli så inihelvete skoj att få använda biljetterna som ändå inköptes för över ett år sedan! När man ser låtvalen från tidigare konserter under samma turne så vet alla som vet någonting att detta kommer bli så inihelvete bra, oavsett om det älskar eller hatar Maiden..

NU är det bara för mig att leta upp Maiden t-shirt och börja värma upp!!

Stupid U.S.A



Poor USA blir till stupid USA. Kan inte låta bli att lägga upp detta klipp på några av amerikas kanske dummaste människor. Jag köper att folk i Afrika som inte har elektricitet i byn inte hänger med i vad som händer runt om i världen, men att amerikanerna är så folkkära så att dom tror att det finns 10 Eiffeltorn i Paris visste jag inte. Luta er tillbaks och skratta!!!

Poor U.S.A

När jag läser Barack Obama's husregler börjar jag förlorar tron på att han blir amerikas nästa president.. Han måste väl ändå förstå att han inte kan kräva att amerikanarna ska lägga sig för natten klockan 20.30!! Men skulle ha lyckas få USA till ett grälfritt land skulle jag bli imponerad.. Jag tror han kommer införa en egen TV-kanal som är obligatorisk för alla amerikanska familjer att se på under morgontimmarna. I den kanalen påminner han alla att bädda sina sängar och städa sina leksaksskåp.

Att ge 6 kronor i veckopeng skrämmer mig också, tänk om han blir svensk statsminister?! Då får alla arbetare in den offenliga sektorn en lön på max 100 kronor i månaden!. Nej Obama, jag hoppas du skiljer på reglarna för dina barn och USA's övriga medborgare.

Inte en ett paket på julafton eller födelsedag får dom små krakarna..

Han är tjock, men jag älskar't!




Fy fan vad jag älskar denna killen, han är stor tjock och fet men vem i helvete bryr sig? Han visar att vilka människa som helst kan om dom bara vill. Att va tjock är inget hinder för att bli älskad av hela världen. Det är faktiskt så att jag har och alltid har haft lite fördomar mot tjockisar. Inget illa menat egenligen, men jag funderar på hur dom tänker när dom äter sig så feta? Leva för att äta eller äta för att leva.? Hur som helst,Israel Kamakawiwo'ole, honom älskar jag för han är tjock, grym och tar vara på livet på ett sätt jag skulle vilja.

90 och 112 år är väl ingenting?

Rune Haraldsson är 90 år.. Nu vet ni det, vad ni kanske inte vet är att han städigt är ute i skogen och orienterar sig fram. O-ringen senast, VM i Portugal där han blev världsmästare.( Läs mer) Men men, gubbe är ju bara 90 år.. Sen har vi ju den berömda konstnären Frank Calloway, eller berömd är han väl kanske inte riktigt än för alla, men är man 112år och gör sin debut som konstnär så blir man snabbt berömd..

Att hälsan är värd mer än alla pengar i världen tror jag alla är jävligt överens om, när man tänkt efter länge.. Oftast är det pengar man vill ha, att man mår bra ser man som en självklarhet i många lägen men tänk dig själv sittande i en rullstol i ständigt behov av hjälp. Har du tänkt klart? Då vet du också att pengar är inte värt ett skit egenligen. Och du, i u-länder finns knappt ångesten, varför? För dom vet att dom kommer ha en lika dålig dag imorgon som dom har haft idag, det är bara njuta utav att man får leva och klarar sig själv.

Älgste (-g) (-k)

Det är fortfarande lite tidigt för älgjakten, men en dold enkel älgfälla kan man alltid sätta upp hemma om man vill ha lite älgkött i sommar. Denna  älgen hade varit på besök för att nalla lite goda äpplen mitt i sommarvärmen, men kom tyvärr inte helt ostraffat därifrån. 




Jag har alltid kameran med mig i bilen för man vet aldrig vad man får se, idag hade jag motorcykel så mobilkameran fick  duga för dagen. Älgen togs av hand om av en jaktgubbe i närheten som begravde den inne i skogen.

Plastpåsar , kan man stoppa upp dom i näsan?

Aftonbladet kan man läsa att man från och med år 2010 kommer förbjuda plastpåsar till försäljning i Los Angeles. Grymt bra initiativ emot klimathotet tänkte jag och bara önskade att Sverige skulle ta efter, sen kom jag ikapp mig själv. Var ska jag då slänga soporna? Mina välplanerade inköpta plastbådas från ICA Supermarket och Pekås används hela tiden til soppåsar och återanvänds på så sätt hela tiden. Fast det är klart, kan jag spara 4 kronor på påsar varje gång jag handlar så är jag nog snart ganska rik och förresten går det lika bra med papperspåsar..! Men ett ännu större problem för egen del är att jag måste kosta på mig en väska eftersom jag ALLTID bär mina saker i en vanlig plastkasse, snyggt eller inte, grymt enkelt och där är inte papperspåsen så praktisk. Det är inte det att jag är för snål för att köpa en snygg enkel väska att bära allt i, det är det att det finns inga snygga väskor.

Nåja, att klimatkampen ska stoppas pågrund av mina problem ser jag inte som bra argument emot. Ingen kan göra allt, alla kan göra något. Köp tygkassar du återanvänder (ekonomiskt) eller välj den miljövänligare papperskassen nästa gång du handlar!

Välkommen till min nya blogg!